Regie voer je over zelfs het allerkleinste detail

“Zou je mijn rol van als regisseur vertalen naar de bouwwereld, dan kun je me beschouwen als de architect die tevens meewerkend voorman is.”

Regie

Als regisseur ben ik verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van een project. Omdat dit takenpakket geregeld samenvalt met dat van de producent, houd ik me als regisseur bij eigen producties ook bezig met de financiële kant van de zaak. Het heeft als groot voordeel dat je kostenbewust werkt – wat weer tot uiting komt in een zorgvuldig samengesteld draaiboek.

 

Tot de voornaamste taken van een regisseur hoort het overzicht houden op de continuïteit van een productie. Wat elkaar chronologisch opvolgt in een film hoeft niet in die volgorde te zijn gefilmd. Controle houden op zelfs het allerkleinste detail is dan van het grootste belang.

 

Geregeld maak ik in eigen opdracht ‘vrije producties’. Zoals bijvoorbeeld bedrijfs-profielen als de betreffende onderneming - nog - geen filmmateriaal heeft. Dat blijkt doorgaans al inspirerend genoeg om hen over de streep te trekken en de productie met maatwerk verder af te werken.

 

Contact

HDTV Media

Henk Dovermann

De Kaanjel 6

6049 KT  HERTEN