Grote zorgvuldigheid met aandacht voor de

gewenste context

“Een definitie van productie is het ‘regelen, voorbereiden en organiseren’ van een film. Of liever: zorgdragen voor alle voorbereidende werkzaamheden eromheen.”

Productie

Het is een bijzonder interessant onderdeel binnen het hele filmproces en erg praktisch gericht. Zorgdragen voor productie betekent ervoor zorgen dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek is. Dat de bus met het licht aanwezig is, bij voorkeur zelfs al een dag eerder, maar bijvoorbeeld ook er dat er broodjes, koffie en thee zijn geregeld…

 

Productie luistert heel nauw om dat de producent oog moet hebben voor zelfs het allerkleinste detail. Dat geldt met name bij historische producties waar ieder bestanddeel van een scène verantwoord moet zijn. Verwijderen van moderne elementen spreekt dan voor zich, maar verdiepen in oude technieken en ambachten is even belangrijk voor historische accuratesse.

 

Geregeld behoort het vergaren van financiële middelen eveneens tot het onderdeel productie. Bijvoorbeeld als er voor een film met algemeen belang een deel van het benodigde budget ontbreekt. Dan is het van praktisch voordeel wanneer je inzicht hebt in de subsidiemogelijkheden en de juiste kanalen kent om ze aan te vragen.

 

Zo maakte HDTV onlangs een historische film. Tot in het allerkleinste detail is de hele productie voorbereid. Volledig historisch verantwoord. Ook toen bleek dat een goede voorbereiding niet het halve, maar het meeste werk is.

 

Contact

HDTV Media

Henk Dovermann

De Kaanjel 6

6049 KT  HERTEN