Over ons

Denken in beelden is zien in beelden

“Het uitvoeren van elk idee begint met de formulering van een beeld. In dat proces vloeit alle ervaring uit het verleden samen in een nieuwe vorm die op de toekomst is gericht.”

 

Film

Héél kort gezegd is een film niet veel anders dan een drager van beelden. In deze website staan verschillende termen omschreven die allemaal met het maken van een film zijn verbonden. Van regie en scenario tot productie, licht en geluid. Deze termen mag je gerust lezen als werkwoorden. Ze dragen immers actief bij aan het maken van een film.

 

Het is een proces dat voor een buitenstaander soms moeilijk te begrijpen is. Elke term op zich is weliswaar duidelijk, hun onderlinge relatie blijkt meestal moeilijk te overzien.

 

Het is de reden waarom ik – ook in dit proces – graag de regie neem. En omdat beelden méér zeggen dan duizend woorden, kan de visualisatie van een communicatiebehoefte vaak uitermate treffend werken. Waardoor mogelijkheden duidelijk worden, bij de opdrachtgever een gedachtenstroom op gang komt, en gezamenlijk naar een eindproduct kan worden gewerkt.

 

In dat eindproduct is het vasthouden van de spanningsboog de allergrootste uitdaging. Kijken wordt beleven, want elk beeld leidt als vanzelf naar het volgende. De aandacht blijft gevangen:

de onderliggende boodschap is maximaal overgedragen.

 

 

Contact

HDTV Media

Henk Dovermann

De Kaanjel 6

6049 KT  HERTEN